Agenda 2019


7 december 2019 t/m 10 januari 2020

Kees Oosting


http://www.keesart.nl

Margot van Markwijk


http://margotvanmarkwijk.blogspot.com
Van 1978 t/m 1983 heeft Margot de Kunstacademie doorlopen in Arnhem. Daarna heeft ze 25 jaar gewerkt als art-director en grafisch vormgever.
In 2009 heeft ze haar eerste succesvolle expositie gehad in Holten, met veel opdrachten als gevolg. Haar stijl is realistisch, maar niet gelijk aan een foto.
Ze houdt van afwisseling en vrijheid in haar werk, maar houdt ze toch consequent vast aan de stijl en de onderwerpen waarvoor ze gekozen heeft.
Enerzijds is haar werk heel kleurrijk en schildert ze graag met acryl of olieverf, anderzijds tekent ze graag en kiest ze juist voor sober kleurgebruik.

7 december 2019 t/m 17 januari 2020

Mirthe Kolkman


www.kunstenaresmir.nl


Geweest in 2019:

22 december 2018 t/m 25 januari 2019

Jeroen Schigt

Ruben van der Meer


26 januari t/m 1 maart 2019

Maria de Vries

www.mariadevries.nl

Ursula Heimeshoff


2 maart 2019 t/m 5 april 2019

Heribert Wagner

www.saatchiart.com/harryburt

Anneke Hietbrink

annekehietbrink.nl/wp/


6 april t/m 10 mei 2019

Wouter van Donselaar

www.woutervandonselaar.nl
Wouter van Donselaar (1979) woonachtig in Deventer, maakt mixed media schilderijen, opgebouwd uit diverse lagen
(dekkend en transparant) en met verschillende materialen en technieken.
Schilderen, fotograferen, tekenen en (digitale) collage.

Leontien Kramer

Leontien woont in Deventer en boetseert van klei en was beelden en laat deze gieten in brons. Zes jaar geleden ontdekte zij haar talent en sindsdien maakt ze in haar vrije tijd beelden naar eigen idee en in opdracht. Van grove opzet verder sleutelen, details erop en (weer) af komen tot de juiste vorm en emotie.

Fred Schilders

Mijn schilderijen gaan van realistisch naar surrealistisch en af en toe naar het abstracte met een wat grafische inslag. Ook schilder ik in opdracht woningen. Mijn realistische onderwerpen vind ik in de omgeving, een landschap of een vaas bloemen, de kerk van Bathmen, etc.


 

4 mei t/m 7 juni

Ben Pelsdonk


11 mei t/m 14 juni 2019

Sylvie van Oosterhout

www.sylvievanoosterhout.nl

De uitspraak van Virginia Woolf: “I arrange whatever pieces come my way.”, is Sylvie van Oosterhout op het lijf geschreven. De passie die zij van huis uit meekreeg voor textiel en uiteenlopende handwerktechnieken, bleef een grote bron van inspiratie. Opgeleid als docente beeldende vorming, keert zijn in haar werk terug naar haar oorsprong. Door het gebruik van oude materialen in combinatie met klassieke en nieuwe technieken, vormen haar werken een eerbetoon aan erloren gegane ambachten. Grenzen in de historie van huisvlijt vallen zo weg, oud krijgt zijn bezieling terug door de bedding in het nu.

Frouke Louwes

www.froukelouwes.nl


15 juni t/m 19 juli 2019

Yoke van der Flier


www.yokevanderflier.nl

Borre Diesbergen

borrediesbergen.nl
Ons straatbeeld in de stad wordt beheerst door de auto.
‘s Avonds staan ze mooi en rustig te wachten maar overdag zorgen ze voor uitstoot, lawaai en files.
In deze serie heb ik gekozen voor de schoonheid van de auto maar vraag mij wel af wat de toekomst van onze ‘heilige koe’ in ons straatbeeld zal zijn.


20 juli t/m 23 augustus 2019

Rene en Henk Bekkers

www.studiobekkers.nl
Veel indrukken, bijna alles kan inspireren In een beeld of schets naar later definitief in hout , speksteen , schilderij , monotype of tekening.
Henk Bekkers.
Interieurproducten gemaakt op een verfijnde ambachtelijke wijze, waarin ik zoek naar rust en eenheid. Ik haal mijn inspiratie uit grafische studies en verbindingenstechnieken.
René Bekkers.

Stephanie Brederode


www.stephaniebrederode.com
Ik schilder wat ik mooi vind. Op dit moment met name met acryl op houten panelen. De vergrijsde tonen, grove ondergrond en weggeschuurde elementen werken mee om een sfeer te creëren van doorleefdheid. En in die doorleefdheid zit de schoonheid van het doorstaan.


24 augustus t/m 27 september 2019

Wilma Keller

www.wilmaw-keller.nl

Hetty Overwijk


www.vechtdalkunsten.nl/hetty-overwijk

John Mostert

www.johnmostert.nl

Fons Uytdehaag


www.wowglass.nl


28 september t/m 1 november 2019

Marianne Piantoni

www.piantoni.nl


28 september t/m 6 december 2019

Henny Lamme en Hans Poolman

www.hennylammekeramiek.nl

26 oktober t/m 6 december 2019

Caroline Geerling


www.caroartgallery.com
Mijn werk gaat voornamelijk over landschap en oppervlaktestructuren, waarbij ik mij richt op het schilderen met verf in combinatie met organische materialen zoals bijvoorbeeld boomschors, roest, mos en wol. Het pure gevoel wat ik krijg bij het zien van een landschap fascineert mij enorm. Door mij bij de compositie van mijn landschap vooral te richten op de verschillende structuren die juist ontstaan door gebruik van deze natuurlijke materialen, kan ik daarmee uiting geven aan de bewegelijkheid van het landschap. Naast het schilderen met natuurlijke materialen richt ik mij ook op de mogelijkheden met wol, het viltproces dus. Door het vilten van de wol kan ik ook hier weer toewerken naar verschillende kleuren en oppervlaktestructuren, wat weer een geheel andere uitstraling heeft maar daarmee ook prachtig aansluit op het landschappelijke aspect.


2 november t/m 6 december 2019

Obadja Letsoin

letsoin.nl

Esther Velten